Twoje włosy chcą się kręcić? Wypróbuj Good LOKing - naturalny żel do kreacji, stworzony dla falowanych włosów, który nie obciąża ani nie skleja włosów, dając bardzo naturalny, lecz trwały efekt. Żel Good LOKing podkreśla skręt, utrwala i jednocześnie pielęgnuje.
Naturalne polimery i hydrolizowana skrobia kukurydziana produktywnie definiują i utrzymują skręt. Proteiny ryżowe i aminokwasy z kiełków pszenicy wydobywają naturalny skręt włosów i usprawniają stylizację, jednocześnie odżywiając włosy.
Ekstrakt z czerwonych wodorostów wzmacnia i chroni osłonkę włosa, domyka łuski i wygładza, a inulina dogłębnie nawilża. Żel rekomendowany jest dla falowanych włosów o typie skrętu od 2a do 2c. Pasuje także do wygładzania skrętu.
Jak stosować żel? Sposób I - podkreślenie skrętu Odpowiednią dla swoich włosów porcję żelu nałóż na mokre, ociekające wodą włosy. Starannie rozprowadź na całej ich długości, ugniatając fale z głową opuszczoną do dołu.
Wysusz włosy suszarką z dyfuzorem albo pozostaw do naturalnego wyschnięcia. Suche pasma delikatnie ugnieć rękami - możesz zastosować do tego odrobiny serum silikonowego albo ulubionego oleju. Sposób II - wygładzenie skrętu Odpowiednią dla swych włosów porcję żelu nałóż na mokre, ociekające wodą włosy.
precyzyjnie rozprowadź na całej ich długości. Wysusz włosy suszarką, stylizując je na prosto przy pomocy szczotki. Po wyschnięciu możesz dodatkowo użyć odrobiny serum silikonowego, żeby jeszcze mocniej wygładzić włosy.
PRO TIP: Żel sprawdzi się jeszcze lepiej, jeśli przed użyciem nałożysz na mokre, ociekające wodą włosy jedną z odżywek bez spłukiwania: Proteinowe Liczi, Emolientową Morelę albo Humektantową Gruszkę. Skład: Aqua, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolyzed Corn Starch, Inulin, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Rice Protein, Furcellaria Lumbricalis Extract, Hydrolyzed Oats, Wheat Amino Acids, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Benzyl Alcohol.